Blog

UMĚNÍ A DESIGN SPOLU PRO DOBROU VĚC

Nejmenší z modelů privátních spa nové generace LyraiN už má na svém kontě úctyhodný seznam úspěchů. Posbírala nejprestižnější světové ceny za design, ale v aktuálním výjimečném provedení se z ní stává umělecké dílo, a co víc, ve své limitované podobě dojde největšímu naplnění, které je nad všechna ocenění. Její pouť se totiž završí v charitativní dražbě.

Pasta Oner, občanským jménem Zdeněk Řanda, je jedním z nejvýraznějších představitelů současné české výtvarné scény. V posledních letech se intenzivně profiluje v žánrových kategoriích pop artu a cartoon estetiky. Opláštění vířivky, které vzešlo z jeho kreseb, ovšem zcela vybočuje z Pastovy typické komiksové barevnosti. Autorské kresby byly pomyslně zarámovány do kabinetu privátní spa, přičemž jim designér Vojtěch Podlesný dal zcela netradiční nerezové provedení. To je samo o  sobě unikátní i co do technologie výroby, která se podařila zvládnout ve spolupráci s českou rodinnou firmou Kasper Kovo.

Vířivka Lyra iN vystavená na Desigbloku vznikla ve spolupráci Vojty Podlesného a Pasty Onera.

Samotnou podstatu společného díla vidí mladý designér jako symbol vzájemnosti: „Díky kombinaci kresby a produktového designu zde dochází k podání ruky mezi estetikou a funkčností. K podání ruky, jež je tak krásným a  důležitým gestem pro stvrzení dohody, spolupráce, pomoci. Tyto atributy by se měly stát základními kameny naší budoucnosti, která bude laskavější i pro ty, kteří potřebují oporu již dnes. Na lepším světě se totiž můžeme společně podílet již nyní.“

Od samého začátku spolupráce s Pastou Onerem bylo jasné, že výsledek bude mimořádný, a  bylo jasné, že nemůže jen tak skončit výstavou. „Jedinečné provedení udělalo z této spa doslova sběratelský kousek a toho jsme se rozhodli využít pro dobrou věc,“ vysvětluje Kateřina Kadlecová, která je duší celého projektu. A dodává: „Ne všichni mají to štěstí žít svůj život ve zdraví. Přestože spa dokáže mnohým pomoci zpátky na nohy, jsou mezi námi lidé, jejichž návrat do toho, co my zdraví vnímáme jako normální život, není možný. Ale můžeme jim pomoci jinak.“

USSPA na Designbloku

1 967 500 Kč
Oceňovaná LyraiN v limitovaném provedení USSPA & Pasta Oner byla na konci listopadu vydražena na charitativní aukci pořádané magazínem Forbes na filantropické gala večeři v pražském Rudolfinu. Výtěžek úžasných 1 967 500 Kč je určen ve prospěch sdružení Silou hlasu založeného Ditou Horochovskou a Lukášem Srbou. Posláním spolku je naučit osoby s  poškozením jemné motoriky horních končetin ovládat počítač hlasem. Dita sama je kvadruplegička, přesto usilovně pomáhá ostatním bořit bariéry jejich hendikepu. Program, k jehož vytvoření osobně přispěla a jehož používání nyní učí své klienty, dává lidem s pohybovým postižením novou životní šanci - volný pohyb ve virtuálním světě, možnost sociálního kontaktu a dokonce pracovní uplatnění. „Jsme nesmírně šťastní, že skrze naši spolupráci můžeme pomoci právě Ditě a prostřednictvím ní dalším lidem k svobodnějšímu životu,“ dodávají svorně a upřímně Zdeněk s Vojtou a Kateřinou.

Zpět na seznam

Vířivka k vašemu domu

+420 734 395 996 oddělení obchodu

Katalogy

Vybrat tu pravou vířivku nebo swim spa není jen tak. Objednejte si proto naše katalogy, ve kterých najdete veškeré informace o vašem novém společníkovi na celý život.

Objednat katalog