Blog

ZRCADLENÍ DESIGNU A VÁŠNĚ

„Tisíce bublin se kutálí po rozčeřené hladině jako korálky, ve kterých se odráží myšlenky na společnou vášeň, jež v posledním čtvrtstoletí rostla stejně jako naše touha po vytvoření uchopitelné lehkosti bytí. Ta se stala nadnášejícím pocitem, sdíleným se zákazníky skrze naši práci, produkty i letošní expozici,“ uvádí podstatu své instalace na Designbloku ‘20 její autor, kmenový designér USSPA MgA. Vojtěch Podlesný.

Původně připravovaná expozice, která měla být vyvrcholením semestrální spolupráce se studenty UMPRUM, skončila hned v počátcích, kdy jarní opatření spojená s pandemií znemožnila účast studentů na zahajovacím workshopu ve výrobním závodu společnosti USSPA i následnou práci na projektu. Návrhu expozice, která reflektuje téma letošního ročníku Designbloku „Vášeň“, se proto ujal interní designér společnosti Vojtěch Podlesný, kterému se podařilo vytvořit jednu z nejfotogeničtějších expozic letošního ročníku. Odvážně převedl nejoblíbenější model privátních spa do éterické průhledné podoby a oživil jej neopakovatelnou hrou světla a zvuku. Spa, jinak pevně stojící na zemi, se stala křehkým levitujícím objektem, kterým bublinky prostupují do volného prostoru, aby své diváky vtáhly zpátky dovnitř.


Samotný Designblok byl zcela výjimečný. Organizátoři zvládli udržet tradici a kvalitu i přes mimořádná opatření, což oceňuje také Vojtěch Podlesný, jehož bezobslužná expozice ovládaná online rovněž odrážela specifické nároky své doby: „Výstavě jednoznačně prospělo přesunutí z holešovického výstaviště do prostor s tajemnou, až mystickou atmosférou v klášteře svatého Gabriela. Těší mě, že jsme mohli být jeho součástí.“








Zpět na seznam

Vířivka k vašemu domu

+420 734 395 996 oddělení obchodu

Katalogy

Vybrat tu pravou vířivku nebo swim spa není jen tak. Objednejte si proto naše katalogy, ve kterých najdete veškeré informace o vašem novém společníkovi na celý život.

Objednat katalog