Blog

Z postele rovnou do bazénu

Dodatečná instalace swim spa na vzrostlé zahradě dala majitelům zabrat, od té doby si ji ale nemohou vynachválit. Nejvíce si pochvalují celoroční využití vyhledávané celou rodinou i přáteli a možnost přirozeně odplavovat stres kdykoli je to potřeba.

Paní Irena toužila po domě, ze kterého by mohla vycházet přímo na terasu. Její muž a syn se nechtěli vzdát výhod města, aby měli blízko do práce a na sportovní aktivity. Výsledkem je moderní stavba, která ve svém městě vyhrála cenu Dům roku a splňuje i speciální požadavky dané zdravotním omezením její majitelky. Ta před třinácti lety prodělala velmi vážnou autonehodu. Mnohočetná zranění mozku, zlomenina pánve a bederní páteře, roztříštěné obě paty a propíchnutá plíce ji připoutaly na několik měsíců na lůžko a v procesu rehabilitace se nějaký čas neobešla ani bez invalidního vozíku. „Nějak jsem se z toho všeho dostala a dnes mi právě šlapání jen tak v bazénu, protiproud nebo trysky na mé nohy hodně pomáhají,“ říká paní Irena.


K dodatečnému pořízení swim spa rodinu dovedla vášeň paní domu pro plavání, nutnost pravidelné rehabilitace ve vodě a vnoučata. „Byla jsem u zrodu plavání kojenců, tak jsem si chviličku pohrávala i s myšlenkou, že v naší swim spa budu učit malinké děti plavat. U našich vnoučat se to povedlo a malý Hugo skoro od roku plave sám,“ hrdě vypráví. Swim spa se ale v průběhu času stala magnetem i pro přátele: „Náš dům je někdy plný dětí, jindy zase na terase slaví fotbalový klub své výsledky. Někteří přátelé si dělají legraci, že jim už chybí jen klíč od branky.“ Samozřejmostí je i každoroční Silvestr ve vodě. „Každý z nás se ve swim spa rozmazluje po svém. Děti se pořád potápí a něco loví, chlapi si po tenise nebo fotbale uvolňují svaly a my s manželem relaxujeme,“ popisuje pohodu v bazénu jeho majitelka.


Velkou úlohu při hledání správné značky hrál estetický dojem. „Pro mě bylo velmi důležité, aby seděl k našemu domu. Nedovedla jsem si představit kulatý plastový bazén. A ještě k tomu modrý,“ vysvětluje. Požadavkem jejího manžela bylo položení swim spa na povrch, bez zapouštění do země. „Vzhledem k tomu, že jsme s tím při realizaci stavby nepočítali, vše se muselo řešit dodatečně a s již hotovou zahradou. Úpravu stávající terasy, betonování základové desky, dokonce i samotnou instalaci bazénu jsme prováděli přes vzrostlé stromy jeřábem.“
Manželé si vybrali Swim Spa XL kvůli čistým liniím a nadčasovému designu. „Manžel od té doby všem říká, že bazén byla jeho nejlepší investice. Skoro doslova u nás platí, že chodíme z postele rovnou do bazénu a naopak. Teplá voda a bublinky vás opravdu zbaví starostí a hlavně po celý rok. Zkuste se někdy potopit pod hladinu a chvíli tam zůstat. V moři to maličko cinká, v bazénu slyšíte vzácné ticho…“


„Řešení domu jsme přizpůsobili bezbariérovému bydlení. Nikde nenajdete žádný práh, chodba je spíše větší, takže se u nás snadno může pohybovat člověk na vozíčku (já jsem ho naštěstí mohla odložit).
Má podmínka byla mít v obývající části přiznaný strop, celý prostor tak působí opravdu vzdušně. Zároveň vznikla jediná místnost s mlynářskými schody, kde plánujeme klidovou zónu s knihovnou. Mám ráda sluníčko, proto máme všude francouzská okna a ve spojovací chodbě je umístěn světlovod, který interiéru dodává příjemné světlo,“ uzavírá paní Irena.


Zpět na seznam

Vířivka k vašemu domu

+420 734 395 996 oddělení obchodu

Katalogy

Vybrat tu pravou vířivku nebo swim spa není jen tak. Objednejte si proto naše katalogy, ve kterých najdete veškeré informace o vašem novém společníkovi na celý život.

Objednat katalog