Blog

Naše malé Toskánsko

Jsou lidé, kteří si pozemek pro nový dům vybírají podle toho, co je na realitním trhu zrovna vhodného a není to moc daleko. Pak existují nadšenci, kteří si vyhlédnou konkrétní obec. A pak jsou tu manželé Klára s Josefem, kteří si oblíbili jedinou ulici ve vesnici poblíž Pardubic a čekali, až se tu uvolní pozemek. „Věděli jsme, že jinde dům stavět nechceme, protože tohle je naše vysněné místo. Máme odsud výhled do přírody, z terasy jsou vidět světla Pardubic a v dáli Železné hory, odkud pochází můj manžel,“ líčí paní Klára.

Stejně netradičně jako k místu přistupovali Klára s Josefem i k samotné stavbě. Jelikož měli zkušenosti s bydlením v řadovém domku a jasnou představu, co a kde by mělo být umístěno, obešli se bez architekta a svůj nový dům stavěli rovnou s projektantem. Jasno měli i ohledně zázemí, a tak od začátku počítali se dvěma dřevěnými terasami, které plynule propojí dům se zahradou. Zatímco jedna poskytuje dostatek prostoru pro stůl, židle a slunečník, do druhé je zapuštěná swim spa od USSPA. I tady si manželé ušetřili čas listováním katalogů, protože výrobce již měli vybraného. „Chtěli jsme něco od českého výrobce, který by zároveň poskytoval záruku a servis. Zajímala nás také preciznost provedení i propracované detaily. V tomhle jsme asi maximalisté. Jisté je, že našemu zadání odpovídala právě USSPA,“ vysvětluje Klára.

A proč se rozhodli právě pro swim spa a ne třeba pro vířivku? Ve svém uvažování se Klára s Josefem řídili prací i zálibami. Oba se věnují podnikání. Práce je dost a nedá se říct, že by se obešla bez stresu. Chtěli tak mít místo, kde by v „bublinkách“ mohli v klidu relaxovat. Zároveň ale oba manželé nezapřou, že jsou sportovci, a tak jim bazén s protiproudem přišel jako výborný nápad. Právě swim spa spojuje obě výhody v jednom výrobku. Bazénové schody jsou osazeny tryskami pro základní hydroterapii, samotný bazén má výkonný protiproud, takže se v něm dá plavat i ve svižnějším tempu.

Swim spa využívají celoročně. V létě mají vodu nastavenou na 30 stupňů, v zimě pak o čtyři stupně teplejší. Navíc se u nich swim spa stala dvougenerační záležitostí. S oblibou se do ní noří také jejich dvě děti, které hrají závodně tenis, zároveň jsou ale ještě ve věku, kdy se kromě plavání nebo relaxu v proudu trysek u bazénu potřebují zkrátka vyřádit.

Swim spa se stala součástí životního stylu Kláry a Josefa. Kromě své funkční stránky celoroční termální bazén také zapadá do celkové estetické koncepce domu, kterému dominuje dřevo a šedé tóny prosklených ploch v masivních kovových rámech. Dům i terasy jsou otevřené k jihu a celé rodině tak skýtají dostatek slunce a výhled do krajiny, který není rušen sousední zástavbou. „Když si večer pustíme ve swim spa světla, posadíme se doma do sedaček a pozorujeme tu pohodu kolem, jeden by ani nevěřil, že nejsme někde v Toskánsku, ale je pár kilometrů od Pardubic,“ zasní se Klára.

Zpět na seznam

Vířivka k vašemu domu

+420 734 395 996 oddělení obchodu

Katalogy

Vybrat tu pravou vířivku nebo swim spa není jen tak. Objednejte si proto naše katalogy, ve kterých najdete veškeré informace o vašem novém společníkovi na celý život.

Objednat katalog