Blog

Čas na život. Zbavte se prokrastinace.

Prokrastinace, moderní pojem s latinským původem, znamená chorobné odkládání úkolů na pozdější dobu. V podstatě tedy popisuje odvěké lidské chování, které všichni důvěrně známe. Když odhlédneme od té skutečně chronické formy, která může být příznakem vážné psychické poruchy, jde o něco, s čím se běžně potýkáme. A než se v nedávné době objevil pojem prokrastinace, tak jsme si jen mysleli, že se nám prostě občas do něčeho nechce nebo že děláme věci na poslední chvíli. Prokrastinace může mít svůj původ v nerozhodnosti. Jisté ale je, že odkládáním sami sebe brzdíme v efektivitě, zdržujeme se a sami sebe dostáváme do stresu a potýkáme se s pocitem viny.

Pojem prokrastinace se zmiňuje převážně ve vztahu k práci a povinnostem. Otázka ovšem zní, neprokrastinujeme také mimo práci? Neodkládáme náhodou ve značné míře především osobní aktivity a cíle? Rodina, společný život, odpočinek. Kolikrát už jste odložili slíbený rodinný výlet? Kolikrát už jste si slibovali začít cvičit a zlepšit svou kondici? Kolikrát už jste si slibovali, že budete trávit víc času čtením knížek než sledováním internetu? Kolikrát už jste si řekli ”až„ a vlastně se k tomu nikdy nedostali? Jenže tímhle postupem život skončí na ”kdybych„.

Proto my v redakci Bublinek říkáme – neodkládejme život! Už dost. Žijme život naplno, žijme ho teď! Jindy už nemusíme mít příležitost.

Přinášíme několik vlastních tipů na běžné i nevšednější zážitky. Občas totiž stojí za to zkusit něco, co jste nikdy nezkusili, udělat něco, o čem říkáte, že neděláte nebo si myslíte, že byste neudělali. Zábava tkví hlavně v tom, s kým si tu prima přítomnost užijete…

Vezměte děti do cirkusu.

Vytvořte graffiti.

Je libo trochu adrenalinu? Potápějte se se žraloky.

Vraťte se do míst, která nelze zapomenout.

Zpět na seznam

Vířivka k vašemu domu

+420 734 395 996 oddělení obchodu

Katalogy

Vybrat tu pravou vířivku nebo swim spa není jen tak. Objednejte si proto naše katalogy, ve kterých najdete veškeré informace o vašem novém společníkovi na celý život.

Objednat katalog