Blog

ZÁTIŠÍ S BUDDHOU

Dům pana Martina stojí na terase hrdě se otevírající ke kopcům Českomoravské vrcho­viny, které jsou rájem cyklistů a běžkařů. Na pozemku domu je rovněž usazená dominanta, kterou lze sotva přehlédnout – téměř pětime­trová betonová socha Buddhy, která se stala orientačním bodem v širokém okolí. Původně šlo čistě jen o soukromé potěšení, které Martina napadlo na dovolené na Bali. „Pro nás je to symbol spokojenosti, přátelství, pohody a prosperity, proto jsme zvolili smějícího se břichatého Buddhu s pytlem přes rameno,“ vypráví Martin. Asijská inspirace k hledání vyrovnanosti, štěstí a úspěchu je pro něj cestou k následování. Nejen v podobě Buddhovy nauky, ale i systému feng-šuej.

V tomto duchu provozuje nedalekou kavárnu jeho přítelkyně. Tradiční čínské učení o vztahu člověka, prostoru a času bylo ale i jedním ze základních principů stavby domu a zařizování jeho interiérů.

Jak Martin vypráví, měl od počátku poměrně jasnou představu, jak by stavba měla vypadat – v pořadí šlo o pátý dům, který v životě posta­vil. A jelikož z předchozích zkušeností věděl, co mu v životě vyhovuje, jde o třetí dům v řadě, který vybavil vířivkou. V případě současného domu padla volba na VirgoiN s mechanickým zvedákem MCS®, model s partnerským uspo­řádáním lehátek, který je jako stvořený pro odpočinek ve dvou. „Vířivka je pro nás relax. Využíváme ji hodně především v zimních měsících. Nejde jen o prohřátí a uvolnění, ale i ten luxusní výhled na okolní krajinu a ten klid, co okolo nás je,“ líčí Martin.

Volba dodavatele vířivky, která stojí v domě „U Buddhy“, byla pro majitele jasná. Martin je totiž jedním z nejvěrnějších zákazníků USSPA. „Rád vzpomínám na první setkaní s panem Kolářem před osmnácti lety a podepsání první smlouvy v Dolní Dobrouči. Šlo o malou vířivku a možná vás překvapí, že v domě, kde jsem dříve bydlel, novému majiteli slouží dodnes,“ přidává k dobrému Martin. Jak sám zdůraz­ňuje, každá životní etapa si žádá své. A to samé platí i pro bydlení. „Než vymalovat je někdy lepší postavit dům nový,“ směje se. Ten s pořadovým číslem 5 s výhledem na kopce Vysočiny mu ale zatím vyhovuje naprosto ve všem. Možná právě proto, že nad Martinem a jeho přítelkyní bdí věčně usměvavý břichatý Buddha, kterého hned tak něco nerozhází.

Zpět na seznam

Vířivka k vašemu domu

+420 734 395 996 oddělení obchodu

Katalogy

Vybrat tu pravou vířivku nebo swim spa není jen tak. Objednejte si proto naše katalogy, ve kterých najdete veškeré informace o vašem novém společníkovi na celý život.

Objednat katalog